Wij ( Selectie ONR ) willen dit jaar graag wat meer leuke activiteiten met de selectie gaa...

S1 S2 S3 S4 A1 B1 B2 C1 C2 D1 D2 E1 E2 E3 E4 E5 F1 F2 F3 F4 F5

RESULTAATVOETBAL BRENGT ONR LANGS SVM

Mon 04 Dec, 00:24

Opstelling: P.Hoving, Dijk, J.Plat, E.Hoving, Luinstra, Wolthuis, Poel, Rodenboog, De Kleine, Vogelzang, B.Plat

De eerste wedstrijd van de tweede competitiehelft stond al weer op het programma. Voor aanvang van de competitie had niemand (zelfs de grootste optimist binnen de vereniging niet) verwacht dat ONR als koploper hieraan zou mogen starten. Eén wedstrijd werd tot dusverre verloren, daarbij aantekenend dat achtervolger De Weide nog niet bestreden is vanwege een afgelasting.

Het programma had een lastige uitwedstrijd voor ONR in petto. SVM boekt het hele seizoen al goede resultaten in eigen huis, waar alleen Hollandschevled nog maar met winst wist weg te gaan. Daarbij kwam nog eens de invloed van moeder natuur, die ervoor had gezorgd dat de omstandigheden voor beide teams verre van ideaal waren.

ONR begon de wedstrijd zonder Land, en trainer Rozema zag zich daardoor genoodzaakt om in de achterhoede enkele wijzigingen aan te brengen. Met het inbrengen van J.Plat stonden er echter geen verassende namen in de basis. Maar of het met deze wijzingen te maken had zullen we nooit weten, maar de eerste helft was ONR niet de ploeg die tot dan toe overtuigend voetbal speelde. SVM speelde zeker een prima partij voetbal. De thuisploeg liet de bal het werk doel en zo voetbalden ze richting het doel van ONR. Eigenlijk kwam het er op neer dat ONR niet onder de druk van de gastheren vandaan kon komen en dat elk duel zo’n beetje verloren werd. Gelukkig sloop pas later in de eerste helft bij SVM het geloof erin dat dit ONR wel te pakken was deze dag. Een aantal hoekschoppen en wat kleine kansjes brachten geen resultaat. Daarvoor moest het aanwezige publiek wachten totdat er ruim een half uur was gespeeld. Een lange crosspass werd verkeerd getimed door de ONR verdediging en doelman Hoving werd vanuit een moeilijke hoek verschalkt door spits Molenaar; 1-0. Daarna probeerde de thuisploeg nog voor de rust het duel te beslissen, maar grote kansen om dit te doen bleven uit. ONR kwam gedurende de hele eerste helft eigenlijk niet verder dan een aantal afstandschoten, vanuit de ‘derde’ lijn.

De tweede helft gaf evenwel een heel ander beeld. De dominantie was nu overgenomen door de oranjehemden, die ervoor zorgden dat SVM niet meer van de eigen helft wist te komen. De linies speelden korter bij elkaar, waardoor het sterke onderdeel van het spel (de teamkracht) weer duidelijk naar voren kon komen. Daarbij maakte de aanwezige wind het voor SVM niet makkelijker om de spitsen in stelling te brengen. Het gevaar kwam in eerste instantie nog uit een aantal corners en inschuivende verdedigers, maar de doelman van SVM kon nog niet getest worden. Nadat E.Hoving een voorzet van De Kleine naast kopte was het snel raak. De hardwerkende B.Plat wist zijn directe tegenstander af te schudden. Op het moment van schieten werd hij aangetikt waarop ONR een strafschop kreeg toegekend. De gemiste penalty’s van vorig seizoen waren slechts incidenten, want B.Plat was als vanouds trefzeker en zo scoorde hij alweer zijn elfde competitietreffer en de belangrijke 1-1. De klap kwam hard aan voor SVM en ONR kreeg een boost om te versnellen. Dit was duidelijk het moment om het verschil te maken. Aanvoerder E.Hoving was wederom dichtbij met een kopbal, maar op aangeven van Wolthuis raakte hij de lat. De afgeslagen bal bleef in bezit van de Rodenaren, en Vogelzang wist nog een vlammend schot te lossen waar de doelman prachtig redding bracht. Maar nog geen tien minuten na de gelijkmaker lag ook de beslissende treffer al in het doel. Dijk onderschepte de bal en hij speelde Rodenboog aan op de rand van het strafschopgebied. Deze draaide zich uitstekend vrij om met links de bal binnen te schuiven, 1-2. Waar het einde van de wedstrijd dichterbij kwam werd het weer moeilijker voor ONR. De wil om naar voren te spelen was er nog wel, maar de aansluiting was niet altijd even goed, waardoor ook SVM weer mee kon doen. De laatste tien minuten ontstonden er dan ook een aantal gevaarlijke situaties. Een vrije trap ging via de muur vlak langs het doel. Een ander schot dat van richting werd veranderd werd door doelman Hoving met een voetreflex gepareerd en uit corners bleek ONR ook niet te kloppen. Wel liep men in die laatste tien minuten nog tegen drie gele kaarten aan. Dit lag mede aan de scheidsrechter, die maar liefst acht gele kaarten uitdeelde (ook in de eerste helft eentje voor ONR), terwijl er van een onsportieve wedstrijd absoluut geen sprake was.

Al met al was de conclusie terecht dat ONR goed weg kwam in Marknesse. Een gelijkspel had de verhoudingen wellicht beter weergegeven, maar in de lijn van dit seizoen was ONR op de beslissende momenten net iets beter. Een meevaller was ook het puntverlies van De Weide, dat tegen Drenthina niet verder dan een gelijkspel (1-1) wist te komen. Daardoor mag ONR volgende week met drie punten voorsprong CSVC verwelkomen. De ploeg uit Coevorden staat bovenaan in de tweede periode en boekt dit seizoen vooral in uitwedstrijden goede resultaten. Daarbij wist ONR in de laatste jaargangen slechts één keer van CSVC te winnen. Dat was eerder dit seizoen, toen B.Plat en Vogelzang voor een 0-2 overwinning zorgden.